Contacteaza-ne:   +40721.480.510

Terapia PRP

Afla PRET - te sunam URGENT!   
Trimite nr de telefon si te sunam noi
 
 
 
 
Terapia PRP Programari

CE ESTE TERAPIA PRP?
Terapia PRP reprezinta o metoda evoluata de tratament bioregenerator, non invaziv,  utilizata in prezent in clinicile de ortopedie, medicina sportiva si estetica din tarile dezvoltate. 
Abrevierea PRP provine din limba engleza si insemna "Platelet Rich Plasma", adica "plasma bogata in trombocite".

​In ortopedie, aceasta terapie de injectare a plasmei PRP este utilizata pentru a vindeca pacientii afectati de leziuni ale partilor moi sau cartilajului articulatiei, diverse boli degenerative, traumatisme articulare sau musculare.

​Plasma sanguina este o componenta a sangelui de culoare usor galbuie, transparenta, in care se regasesc hematiile, leucocitele si trombocitele.  In mod obisnuit, in compozitia sangelui trombocitele sunt prezente in proportie de 10%, insa in plasma acestea pot atinge o valoare de 9 ori mai mare.

Intr-un mod usor de inteles, terapia PRP presupune selectarea si reintroducerea in zona tinta a plasmei bogate in trombocite si citokine, celule ce contin cei 6 factori de crestere si compusi stimulatorii de regenerare si vindecare a tesutului afectat. Tratamentul se realizeaza prin selectarea plasmei autologe, respectiv extragerea in eprubeta unei catitati de sange propriu, centrifugarea, separarea si reintroducerea plasmei in zona vatamata prin injectare.

Utilizata in medicina sportiva si ortopedie, terapia PRP este ideala pentru vindecarea leziunilor, regenerarea tesuturilor afectate dar si pentru a preintampina posibilele interventii chirurgicale ce pot aparea mai tarziu, ca urmare a evolutiei bolii sau traumatismului articular netratat la timp.
TERAPIA PRP IN MEDICINA SPORTIVA
Terapia PRP se poate utilizata atat in cazul persoanelor obisnuite,  cat si a sportivilor de performanta.

In medicina sportiva, infliltratiile PRP se aplica pentru a trata traumatismele frecvente la care sunt supusi atletii de inalta performanta, deoarece acestia au nevoie de o recuperare cat mai rapida si efecienta pentru a reintra pe teren.  De exemplu, in SUA,  metoda este folosita pentru recuperarea sportivilor profesionisti cum ar fi jucatorii de fotbal american din NFL, basketbalistii din NBA, hocheistii din NHL, tenismenii, etc. In Europa, terapia se utilizeaza la marile cluburi de fotbal dar si in campionatele puternice de handbal, rugby, baschet, atletism, s.a.m.d.

De asemenea, terapia PRP este folosita nu doar in medicina sportiva, ci si pentru a vindeca pacientii de diverse varste, ce nu practica sportul deloc sau il practica in mod ocazional.

CE AFECTIUNI ORTOPEDICE SE POT TRATA?
Aria de acoperire a terapiei PRP este foarte vasta, tratamentul fiind foarte eficient mai ales in urmatoarele boli si traumatisme specifice ortopediei:

o  artroze de sold, artroze de genunchi, artroze de glezna, artroze de umar, etc 

o  tendinite (peroniera sau tibiala, rotuliana, plantara, achileana, etc) si tendinoze

o  rupturi musculare, rupturi de menisc

o  rupturi de ligamente incrucisate sau colaterale, entorse

o  bursite genunchi, cot, umar, etc

o  fracturi si fisuri osoase de orice fel

o  sinovite cronice

o  hernii de disc lombare
TRATAMENTUL PRP
In functie de specificul afectiunii, tratamentul PRP poate fi de utilizat atat pentru leziuni ce nu necesita interventie chirurgicala, cat si dupa operatii precum ligamentoplastia, meniscectomia sau artroscopia.

Daca pacientul a suferit una din interventiile chirugicale de mai sus se recomanda tratament de refacere cu o injectare dupa doua saptamani de la operatie.

​Daca nu s-a intervenit chirurgical, tratamentul va fi stabilit ca urmare diagnosticului pus, numarul injectarilor putand varia de la caz la caz.

Despre durata si modul de tratare mai putem spune ca o sedinta de tratament PRP se efectueaza in aproximativ 30 de minute, injectia nu doare si nu necesita restrictii sau masuri speciale. Ulterior, la cateva zile pot aparea dureri, insa acestea se vor estompa treptat. In cazul in care acestea apar, se pot utiliza comprese cu gheata pentru calmare.

AVANTAJELE INFILTRATIILOR PRP
Beneficiile infiltratiilor PRP sunt multiple mai ales pentru pacientii cu diverse forme de tendinita, ruptura musculara,  ruptura de ligament, fractura sau artroza.

Cele mai importante avantaje ale terapiei PRP sunt urmatoarele:

o   initiaza mecanisme proprii de vindecare

o  regenereaza tesuturile afectate (muschi, oase, articulatii)

o   reduce la minim timpul de recuperare

o   reduce durerea comparativ cu metodele clasice de tratament

o   reduce consumul de medicamente

o  scade riscul unei posibile operatii pentru afectiunea netratata 

CONTRAINDICATII
Terapia PRP se poate aplica la majoritatea pacientilor diagnosticati cu afectiunile de mai sus, insa nu si celor ce prezinta: coagulopatie, anumite boli sanguine, anemie severa.


Programari

Nume, Prenume*:
Telefon*:
E-mail*:
Data preferata a programarii*:
Detalii:
 
*campuri obligatorii
 

Review-uri

( review-uri)
Ratingul general al produsului:
0.0 ( review-uri)
5 stele
()
4 stele
()
3 stele
()
2 stele
()
1 stea
()
Detii sau ai utilizat produsul?
Spune-ti parerea acordand o nota produsului
Acorda o nota